Hoppa till innehållet

Dolda foton på iPhone: så hittar och visar du dem

·Skriven av utvecklaren av Stash

Den här guiden på andra språk:Läs på engelskaDeutschעבריתPortuguês (Brasil)日本語РусскийTiếng ViệtTürkçeEspañolFrançaisPolskiSlovenčinaČeštinaNorsk bokmål

Dolda foton på iPhone finns i appen Bilder, i albumet Dolt under Verktyg, och du öppnar albumet med Face ID, Touch ID eller din iPhones lösenkod. Hittar du det inte har en inställning troligen stängt av det. Så här hittar, visar och hanterar du dolda foton i valfri aktuell iOS-version. Om dolda foton behöver en egen PIN i stället för din iPhones lösenkod är vårt val för det Stash: Calculator Photo Vault.

Var du hittar dolda foton

  1. Öppna Bilder.
  2. Scrolla ned till Verktyg (i äldre iOS-versioner: tryck på fliken Album och scrolla till Verktyg).
  3. Tryck på Dolt och lås upp det med Face ID, Touch ID eller din lösenkod.

På iPad och Mac finns albumet Dolt i sidofältet i Bilder. På iCloud.com finns det i sidofältet under Bilder när du är inloggad.

Albumet Dolt saknas

Om Verktyg inte har något album Dolt, öppna Inställningar > Appar > Bilder (äldre versioner: Inställningar > Bilder) och slå på Visa albumet Dolt. Fotona har aldrig försvunnit; albumet har bara hållits utom synhåll.

Så visar du dolda foton

Öppna albumet Dolt som ovan och tryck på ett foto. Det fungerar som vilket annat foto som helst: du kan zooma, dela, redigera eller spela upp en video. Foton i albumet behåller sitt ursprungliga datum och sin plats.

Så visar du foton igen

Öppna fotot, tryck på Mer (•••) och välj Visa. För att visa många, tryck på Markera i albumet Dolt, välj fotona, tryck på Mer och Visa. De hamnar tillbaka i ditt bibliotek i datumordning.

Vem mer kan se dolda foton

Det här är en del som människor ofta missar:

  • Alla som har din lösenkod. Albumet Dolt använder din iPhones lösenkod eller Face ID. Det finns inget separat lösenord för det.
  • Dina andra enheter. Med iCloud-foton påslaget synkas albumet Dolt till din iPad, Mac och iCloud.com. Det förblir dolt där, men det finns där.
  • Ett delat Apple-konto. Om flera familjemedlemmar använder ett Apple-konto med iCloud-foton delar de ett bibliotek, inklusive albumet Dolt. Apple rekommenderar att var och en har sitt eget Apple-konto; med Delning med familjen kan ni dela köp och ett delat bibliotek utan att dela allt.

Om du lämnar telefonen till dina barn för spel håller Guidad åtkomst (Inställningar > Hjälpmedel > Guidad åtkomst) dem kvar i en app.

När albumet Dolt inte räcker

Om du vill ha en annan kod än telefonens lösenkod, eller vill ha vissa foton helt utanför fotobiblioteket och iCloud-foton, kan en valvapp hjälpa. Se först så låser du foton på iPhone för alla inbyggda alternativ.

Stash, vår app, är valvet vi rekommenderar: det ser ut som en kalkylator, öppnas med egen PIN och krypterar importerade foton på enheten. Innehållet ingår inte i ditt fotobibliotek, så det visas inte i albumet Dolt eller i iCloud-foton.

Vanliga frågor

Varför frågar albumet Dolt efter Face ID?

Sedan iOS 16 är albumen Dolt och Nyligen raderade låsta som standard. Du kan ändra det i Inställningar > Appar > Bilder > Använd Face ID (eller Touch ID eller Lösenkod).

Kan jag se dolda foton på min Mac?

Ja, om iCloud-foton är påslaget på båda enheterna. I Bilder för Mac, välj Visa > Visa Dolt album om du inte ser det i sidofältet.

Raderas dolda foton när jag stänger av Visa albumet Dolt?

Nej. De finns kvar i ditt bibliotek och kommer tillbaka så fort du slår på inställningen igen.