Skjulte bilder på iPhone: slik finner og ser du dem
·Skrevet av utvikleren av Stash
Denne guiden på andre språk:Les på engelskSvenskaDeutschעבריתPortuguês (Brasil)日本語РусскийTiếng ViệtTürkçeEspañolFrançaisPolskiSlovenčinaČeština
Skjulte bilder på iPhone ligger i Bilder-appen, i albumet Skjult under Verktøy, og du åpner albumet med Face ID, Touch ID eller iPhone-koden din. Hvis du ikke finner det, har trolig en innstilling slått det av. Her er hvordan du finner, ser og administrerer skjulte bilder i alle nyere iOS-versjoner. Hvis skjulte bilder trenger en egen PIN i stedet for iPhone-koden, er Stash: Calculator Photo Vault vårt valg for det.
Hvor du finner skjulte bilder
- Åpne Bilder.
- Bla ned til Verktøy (i eldre iOS-versjoner: trykk på fanen Album og bla til Verktøy).
- Trykk på Skjult og lås det opp med Face ID, Touch ID eller koden din.
På iPad og Mac ligger Skjult-albumet i sidepanelet i Bilder. På iCloud.com ligger det i sidepanelet under Bilder når du er logget inn.
Skjult-albumet mangler
Hvis Verktøy ikke har noe Skjult-album, åpner du Innstillinger > Apper > Bilder (eldre versjoner: Innstillinger > Bilder) og slår på Vis skjult album. Bildene var aldri borte; albumet var bare holdt utenfor syne.
Slik ser du skjulte bilder
Åpne Skjult-albumet som beskrevet over og trykk på et bilde. Det oppfører seg som alle andre bilder: du kan zoome, dele, redigere eller spille av en video. Bilder i albumet beholder opprinnelig dato og sted.
Slik viser du bilder igjen
Åpne bildet, trykk på Mer (•••) og velg Vis. For å vise mange, trykk på Velg i Skjult-albumet, velg bildene, trykk på Mer og Vis. De havner tilbake i biblioteket ditt i datorekkefølge.
Hvem andre kan se skjulte bilder
Dette er delen folk ofte overser:
- Alle som har koden din. Skjult-albumet bruker iPhone-koden din eller Face ID. Det finnes ikke noe eget passord for det.
- Dine andre enheter. Når iCloud-bilder er på, synkroniseres Skjult-albumet til iPad, Mac og iCloud.com. Det forblir skjult der, men det finnes der.
- En delt Apple-konto. Hvis flere i familien bruker én Apple-konto med iCloud-bilder, deler de ett bibliotek, inkludert Skjult-albumet. Apple anbefaler at hver person har sin egen Apple-konto; med Familiedeling kan du dele kjøp og et delt bibliotek uten å dele alt.
Hvis du gir telefonen til barna dine for å spille, holder Veiledet tilgang (Innstillinger > Tilgjengelighet > Veiledet tilgang) dem inne i én app.
Når Skjult-albumet ikke er nok
Hvis du vil ha en kode som er annerledes enn telefonkoden din, eller vil ha noen bilder helt ut av Bilder-biblioteket og iCloud-bilder, kan en hvelvapp hjelpe. Se først slik låser du bilder på iPhone for alle innebygde alternativer.
Stash, appen vår, er hvelvet vi anbefaler: det ser ut som en kalkulator, åpnes med en egen PIN og krypterer importerte bilder på enheten. Innholdet er ikke en del av Bilder-biblioteket ditt, så det vises ikke i Skjult-albumet eller i iCloud-bilder.
FAQ
Hvorfor ber Skjult-albumet om Face ID?
Siden iOS 16 er albumene Skjult og Nylig slettet låst som standard. Du kan endre dette i Innstillinger > Apper > Bilder > Bruk Face ID (eller Touch ID, eller Kode).
Kan jeg se skjulte bilder på Macen min?
Ja, hvis iCloud-bilder er på for begge enhetene. I Bilder på Mac velger du Vis > Vis skjult fotoalbum hvis du ikke ser det i sidepanelet.
Blir skjulte bilder slettet når jeg slår av Vis skjult album?
Nei. De blir i biblioteket ditt og kommer tilbake så snart du slår innstillingen på igjen.